Tuesday, June 28, 2011

Join bloglist.

Jom jom join BLOGLIST BUDAK KUAT PERASAN . Uishh....baguz la budak macam ni . Takpayah nak cover cover malu yang dia memang perasan . Tak macam sesetengah orang , dah memang perasan , tapi malu malu kucing pulakk . Opss...terase ke ? ok abaikan . Sape2 blogger nak join bloglist ni , cepat cepat tekan banner bawah ni . Tarikh tutup penyertaan HARI INI !!! 





Ade upin ipin  la .
p/s: harap tuan punya blog , aremieroul , 'perasan' la ye kehadiran ku ini . 
^_^


********************************************************* 
FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

I like Korean....

Quick entry.







Sorry to say..








but













Monday, June 27, 2011

Kisah kau dan aku.



Antara kau dan aku , terlalu banyak bezanya .Aku akui lelaki dan perempuan diciptakan berbeza supaya dapat melengkapi satu sama lain .Sepanjang hampir dua tahun perkenalan kita , banyak aku pelajari daripada engkau . Aku seakan baru mengenali dunia ini yang sebenarnya . Terlampau banyak memori indah mahupun pahit yang bisa ku kenang kembali . dan pastinya mustahil untuk aku melupainya hanya dengan sekelip mata .Mungkin aku sudah berjaya membuat engkau membenci diriku . Tapi percayalah , ini untuk kebaikan kita berdua .

Kau dan aku , 
banyak yang perlu dipelajari dan diperbaiki . 
Kau tak perlukan aku , sebagaimana aku tak perlukan kau untuk mengharungi liku-liku kehidupan ini . Kita berdua yakin adanya Tuhan yang Maha Esa . Dia lah satu-satunya tempat yang selayaknya untuk kita memberi seluruh jiwa raga kita .

Aku tahu terlampau berat kita berdua hendak terima hakikat kerana kita berdua telah tergoda dengan bisikan syaitan yang direjam . Tapi selagi matahari belum terbit dari arah yang songsang , semuanya belum terlambat untuk kembali kepada-Nya .

Andai jodoh itu milik kita , aku tetap akan menjadi yang halal bagimu , kerana hanya itu yang ku mohon di dalam setiap doaku 
... 




hasil nukilan: Levlee G


Sunday, June 26, 2011

Oh Sekinchan Ikan Bakar.!

Hello !
Selepas beberapa hari takde posting , akibat berdukacita Jozan tak menang ML haritu , kini ku kembali . Dengan satu entri , satu misi dan satu Malaysia . oppss.. ke situ plak . Okey , tengok tajok pon dah tau aku nak cerita pasal Restoran Sekinchan Ikan Bakar yang sedang berkembang maju sekarang ni dengan memiliki lebih 10 cawangan di Selangor & KL . Kepada yang taktau Sekinchan tu kat mana , bawak-bawak la menggoogle sendiri ye . Malas aku nak nolong carikkan . ;p
Untuk sedikit informasi , *skema gler ayat* Sekinchan dengan rumah aku adalah dalam 20 minit je perjalanan . And it's my father hometown . Kirenya kampung aku la kan ? Baiklah baiklah , itu bukan main point nak story kat sini . 
First nak tanya , korang penah makan tak kat sini ? Camne korang rasa ? Sedap tak ? Best tak tempatnya ?? Tengahari tadi , pas ibu aku habis mesyuarat koperasi guru kat Kompleks Belia kat Shah Alam tu , kitorang (aku,ibu&ayah) decide nak try la makan kat restoran ni cawangan Shah Alam . Yela . Dah alang-alang kat Shah Alam kan . Memang before ni aku ada terbaca entry kat someone blog mention pasal makan kat restoran ni , cawangan Seksyen 7 Shah Alam . Dia kata makanan dia hanya indah khabar dari rupa . Mahal pulak tu . Dengan pekerja-pekerjanya yang no manners . Tapi kitorang saje jugak nak try . Sekali , terkena batang hidung . Camni , masa first melangkah ke kedai tu , okeyla . Suasana nya , agak selesa untuk makan dengan santainya . Then masuk terus pergi ke kaunter ikan  *as di mention atas setiap meja* nak pilih ikan bakar apa , and ambik keputusan nak makan ikan tilapia merah 2 & ikan kembung sekor . Bila duduk amik tempat , waiter datang amik order . Dalam menunya takde hidangan lain pun , hanya ikan bakar semata . Udang sotong kerang bakar adalah . I mean mereka hanya served only grilled foods . Cuma ada 1 sup ayam . Order nasi kosong 3 , sup ayam 1 mangkuk , air carrot juice , sirap bandung & teh'o panas . Sayur hanya ada ulam-ulaman . Masa tu customer tak ramai coz dah late lunch dah . around 2.30 . Tunggu punye tunggu around 3.15 baru makanan sampai . Kira la sendiri bape lama kitorang tunggu dengan hanya customer 3 meja yang awal order ikan bakar . Yang 2 , 3 meja tu nampak order nasi lemak je , cepatlah kan ? Tak kesahlah , janji makanan dah sampai . Okey , jujurnya I like the way they served that grilled fish . Dengan sambal banjir atas ikan . Sedap la jugak . Nak2 lagi ikan tilapia dia lembut . Isi dia putih gebu . Hahaha . Memang menikmati betul-betul . Bila dah settle semua makanan tu , my mom pegy kaunter nak buat pembayaran , kitorang expect harganya dalam RM60 camtu . Tapi total semua adalah RM88.50 !! Perghhh........... mahal gilak !! Hanya dengan 2 tilapia  besar tapak tangan and SEEKOR KEMBUNG . Kembung tu dia charge RM10 . Hahahha.. memang first and last la kitorang datang situ wehhh....  Tak berbaloi-baloi  ~ 
Serious tak kesah dengan harga camtu ktoran makan siakap ke , jenahak ke , udang beberapa ekor , tapi ikan tilapia je kot . Mak aku cakap harga ikan tu around RM5 - 6 je . Kalau lah diorang kata ikan2 tu di import dari Sekinchan , sepatutnya murah lah kan . Hmmm ... takpelah . Semoga diorang terus maju dengan cara macam tu . Aku bukan nak lingkupkan restoran ni , tapi agak-agaklah . And bukan family aku je tak puas hati , ramai kottt pas aku menggoogle about Sekinchan Ikan Bakar ni . Bytheway , harap maaf takde gambar ikanbakar tersebut . Kalau nak , google je okey???? ;p




Click + Ctrl untuk lebih kepuasan membaca .










 Ni ha bil nya...





Fuhh..cian mak aku , pas dapat elaun drpd mesyuarat koperasi tu , terus lebur duit makan kat sini . At first ayah aku teringin nak makan Lamb Chop kat Plaza Alam Sentral . Tapi aku ngan mak aku lah menggedik nak makan ikan bakar ni . Lunch lagipon , tak seswai nak makan western . kena nasi gak . hehe . Ape-ape pun , aku seronok dapat sepasang kasut . Weee~ thanx mom!!!


Mak aku sebok membelek brooch , aku sebok bergambar .
*kasut tu grey colour sebenarnya , jadik hitam pulak*

;esok ke Hospital Selayang . Have medical treatment . Nervous2 kena inject!!!

********************************************************* 
FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Saturday, June 25, 2011

Contest #5: Belog Paling Comel


Blurpp.. masuk contest Belog  Paling Comel . oppss.. comel ke?? hahaha . bantai je la . Ape yang boleh aku ringkaskan , belog aku ni just simple and comey . Oke tak ? ;p
Thanx to adik Ed yang anjurkan contest ni . adoii . adik taw . hehhehe ... terase tuanya diri ini . Rasa blog korang comel gak ? Nak join contest ni ?? Klik saja banner atas tu .


SYARAT PENYERTAAN 

1.Mesti follow belog Ed dan Blush!
2.Contest ini bermula dari 24 Jun hingga 15 Julai.
3.Penyertaan seseorang itu haruslah tidak melebihi satu. Sekiranya didapati melebihi satu,korang akan dibuang serta merta!
4.Penyertaan hanyalah terhad untuk 20 orang! So, the early bird catch the worms!
5.Belog itu mestilah secomel-comelnya,sekreatif-kreatifnya dan semontel-montelnya!  


Jozan tetap di hati.


Huwaaaaaaaa...how come Sepah boleh menang ?? Tskkk tskkk.... JOZAN ! You berdua tetap juara di hati I . huhuhuhhh.... Ok . Admit , performance malam ni agak kureng daripada yang sebelum2 ni . Better lagi minggu 'Soul' & his papa , Fakrul & Baharudin , Mael Lambung tarik kereta atau 'Mael Lambung , 'Mamat Khalid' & Kenchana ' dan yang paling i like , minggu TV besar tu . Begitulah awan nano nano nano nano nano nanooooo......
Hurmm... Takpelah . Ini yang dinamakan rezeki . Chill , chill.... fuhhh .. Ape2 pun , Nabil tetap juara merangkul wang tunai yang paling banyak , RM 150 000 !! Dia punya sorang okey . And to Sepah , congratz . Selalu pecah perut tengok lawak korang . That's all for Maharaja Lawak . Kemenangan milik Sepah , juara tetap JOZAN !!!!!! Walaupun aku minat merah 'jambu' , tapi Jambu bukan pilihan ku . Peace yawww!!!





Will miss you , Mael Lambung ....

;Berita penuh , klik SINI .
;nak tengok video penuh Final Maharaja Lawak ? Klik SINI . p/s: google je la dong!


UPDATED.



Gambar pemenang Maharaja Lawak . 
Dari kiri: Jozan , Sepah , Nabil , Jambu .

********************************************************* 
FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Friday, June 24, 2011

Final Maharaja Lawak.

Siapakah yang akan merangkul title ....... 
Ramalan saya:


First !



Second !




Third !



Fourth !



Jangan lupa , tonton Final Maharaja Lawak pada pukul 10 malam di Astro Warna ( 132 ) .


VOTE FOR JOZAN OKEY .
GO GO JOZAN !!!!!!!!!!!!




*********************************************************
 FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Flashback part 1.

Flashback part 1 akan menceritakan perjalanan hidup seorang 'aku' sepanjang aku menempuh cabaran dan liku-liku kehidupan sebagai seorang anak,pelajar,kawan,kekasih,dan hamba-Nya.


5thun
mse ni aq dh start msuk tadika kemas..blaja ngan org yg tua setahun dri coz biasenye 6thun bru msuk tdika.
mse ni la asyik kne buli. aq igt lg 1 ari tu, tah b'gado psl ape tah, ade sorg budak prmpuan gado ngan aku smpai tarik-tarik rmbut aq..huwaaaaaa.....sdih gler.. anyway spnjg aq blaja kt situ, aq x igt sgt ape yg aq blaja.. hehehe.... yela..kecik agy tyme tuh..

6thun
ha, tyme ni plak, aq dh msuk drjah 1 kt skolah yg ibu aq ajar.. drjah 1 tumpang nmenye..hehehhehe.. sme gak.blaja sama2 dgn aq mse tadika.. sume tua setahun dri aq la..mse ni pun x igt sgt ape je yg b'laku.


7thun
msuk drjah 1 btul pnye. rse bosan gak.. dh blaja tahun lps, kne blaja mnde yg sama..  1st day, aq msuk claz tu, sume org pndg aq. coz aq pkai pinafore, yg mcm chinese gurl pkai g skolah tu.. sdgkn bebudak yg lain pkai bju kurung mcm biasa la.. lg 1 sume org igt aq anak cina...wahh...malunyer.. mse sesi p'kenalan, aq b'kenalan ngan sorg gurl name Erin.. aq dh pelik2 dh.. nme mcm minuma miRINda tu..hahahaha.....yela..bru nk knl org kn.. slalu ngan family je.. ni bru dpt kwn sebaya.. tp Erin lah yg jd bestfren aq mse kt primary skul. ha, drjah 1 ni aq nakal taw.. main kejar2 dlm claz.. kje ngan plajar llaki plak tuh..smpai t'sungkur...nanges r pe lg..nsib bek akk aq ade..die dtg kt claz...pstu die pjuk.hehehehe.. aq xkesah sgt, coz mak aq ckgu kt situ, so mcm xkesah nk bwat ape2 pun...

dlm happy2, ade gak yg sdihnyer. taun ni nenek aq meninggal.nenek belah mak. 1 pagi, dpt call dri kedah. ckp tok(pggilan utk nenek, kalo datuk, tokwan) dh xde. mse akk aq kjutkn awl pg dlm kul 3,4 pg kot..aq bole ckp, ala nntila..org ngantok ni..sdgkn kne balik kedah... mak aq dh sdih dh..of coz la kn.. smpi kedah dh subuh...aq ngantok gler..tp tahan jela.. aq tgok dri jauh je jenazah tok aq...tkutla mse tuh...budak2 la katakan.. abis je pengebumian sume, aq tdo ats sofa kt ruang tamu bwh. auntie aq mrh2 ckp, "bole lg tdo tyme2 mcmni...." ala..budak lg kn..mne la tau sume tuh..


9thun
tyme ni aq drjah 3. aq dilantik jd pengawas..hahaa...akk aq plak pen.ketua pengawas. spjg taun ni best ckit.. aq de men2 cinta..hahhaa...caye x..ade la sorg boy..malas ckp nama.. cmni ctenye. waktu tu kitorg dah dpt result PTS(penilaian tahap satu) . yang pass untuk lompat ke darjah 5, aku ngan 3orang lg kwn termasuk 'dia'. then mase tgh borak2 ngan cikgu kelas ktorg, cikgu tye setiap sorg, sape nak lompat, patu 'dia' jwb, kalau faten lompat,saya ikut sekali. kalau dia tak lompat, saya pun taknaklah." haha.bole lak cmtu. tp siyes tyme tu aku relax je.xde la rse wahhh syoknye ade org suke kat kte..huhuhu..
next year , ade pertandingan choral speaking. dia jadi conductor.bukan konduktur bas tu.ni conductor yang gerak2kan tangan bg arahan kt ktorg . and the best part was ble spanjang latihan choral speaking tu, mata dia akan pandang aku je tyme die dok gerak2kan tgn die. krenye, smbil focus dok bg arahan , and mata die akan focus kat aku jugak. hehehe.... ade sorang kwn aku pon perasan. mase ni, aku pun dah mula syok kat die.hehe.mmg ske sangat la tyme ni. tapi ktorg ni kan jnis yg phm2 sniri. mcm just follow the flow. none of us yang luah perasaan semua2 tu. kira mcm chill je .. 

12thun
Tahun UPSR. tahun ni tahun senior aku di sek.ren.keb.batu 9. tahun ni jugak mcm da ada konflik antara kau aku dan dia. hahaha..lawak la kalo nak kenang2 balik. siap ada berutus-utus surat. aishh..xmaw la story panjang-panjang.buatnye 'dia' terjumpe blog aku ni, mampus aku . to cut the story , i'd manage to get straight A's in this exam. feel so glad. and aku ditawarkan masuk ke SBP Sains Ulu Yam bersama kwn rapat ku, Erin.

Apakah kehidupan 'aku' apabila menjengah ke alam remaja??
Akan bersambung dalam Flashback part 2...


budak sesat 

;maaf, shortform part ini terlampau banyak. krn post ini sudah didraft berkurun lama. zaman naif lagi dalam dunia blogging :)

Thursday, June 23, 2011

Ini yang dikatakan SS.



apabila ber'webcam'ing dan ber'photoscaping' .

SS: syok sendiri!

********************************************************* 
FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Cinta Melody.







Sinetron Indonesia , Cinta Melody tamat hari ni . Kisah percintaan antara Elang dan Melody yang dilanda pelbagai onak dan duri . Tentangan daripada ibu sendiri yang menghalang cinta mereka atas alasan darjat yang berbeza juga halangan daripada makcik dan sepupu yang penuh dengan sifat cemburu , dendam dan gila harta . Muncul pula seorang pria , Raffi yang menjadi halangan dalam hubungan mereka . Apakah kesudahannya cerita ini ? Adakah Melody akan bahagia bersama pria yang dikahwini atas dasar simpati , ataupun dia akan kembali kepada cinta sejatinya yang juga bapa kandung kepada anaknya ? Semuanya akan terjawab petang ini di Astro Ria . 
Lakonan mantap Randy Pangalila ,Chelsea Olivia dan Fendy Wong .


Poster .
*Klik poster untuk like di FB .

Saat mula perkenalan .

Well , actually aku dah tengok ending citenya ni kat youtube . Kalau google tajuk cite ni pon akan keluar beberapa blogger yang dah tulis entry pasal ending cite ni . Rata-rata semua tak puas hati kot . Tapi aku tak mudah nak percaya sangat video kat youtube tu . Still nak tengok ending kat tv jugak . Manalah tau cite yang ditayangkan kat Malaysia lain sikit versinya kan . HAHA . boleh pulak macam tu . Ape-ape pun , think positive . Anggap je cite ni akan berakhir dengan happy ending . Nak tengok ulasan blogger lain pasal cite ni ? Klik SINI , SINI dan SINI . Layan gambar-gambar Elang dan Melody . Anyway , puas google for Raffi's picture , tapi tak jumpe .
Persoalan yang masih berlegar-legar di fikiran , siapa 'Cinta' Melody ?
Elang atau Raffi ?



Melody & Elang
Chelsea Olivia as Melody
*lg cantik dengan rambut pendek

Like this . :)


;Umur Chelsea Olivia ni baru 19 tahun ??????



UPDATED 
7.50PM

Akhirnya Melody pilih Raffi , suaminya . Sad ending ... :(

********************************************************* 
FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!


Bangga jadi seorang wanita.


Lembut wanita kerana senyumannya,
Cekal wanita kerana beraninya,
Patuh wanita kerana kesetiaannya,
Sabar wanita kerana imannya,
Kasih wanita kerana belaiannya,
Lemah wanita kerana air matanya,
Ikhlas wanita kerana simpatinya,
Pendam wanita kerana cemburunya,
Sayang wanita kerana sikap keibuannya,
Tanpa wanita lelaki menjadi lemah,
Kerana wanita jugalah lelaki menjadi kalah...:)



copyright:




********************************************************* 
FINISH READ IT ?
 PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Spontaneous Thursday #1.

STUPID LAH ! ASAL PERANGAI KO MCM NI ??? DIA SAYANG KO , KO BUAT DIA CMNI . PIKIRLAH SIKIT PERASAAN DIA .!
PLSSSSSSSSSSSSSSS.............BERUBAH LAH!!!!!!
PIKIR ADA ORANG SAYANG KO . SANGGUP BUAT APE2 JE UNTUK KO . DATANG UMAH KO JAUH-JAUH , SEMATA MATA NAK JUMPE FAMILY KO .



bagi aku ruang , masa , I will try .
I'm sorry . so sorry .

Wednesday, June 22, 2011

Wordless Wednesday #1.






*********************************************************
 FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Day 2: My Favourite Movie

Actually banyak gak movie yang aku layan , and rasa macam beshh je and nak dijadikan feveret . So aku decide wat beberapa kategori .

1) Action : Fast Five
Suke cite ni , sebab ade ...... VD . hahaha... oke2 . seriously jalan cte die gempak abez . paling like masa team Dom tu nak rompak duit berjuta-juta ringgit brazil . Next sekuel 2013 . lama lg nak tunggu.....


Other filem action yang aku layan , Mission Impossible III , Transporter 1 and 2 . Pon best jugak ! 

2) Animation : Ratatouille
Aku baru je tengok movie ni taun ni , masa cuti sem sekarang . Memang outdated kan ? Even aku sangat anti tikus a.k.a rats , tapi dalam cite ni aku tengok diorg sangat cute . lagi2 abang Remy , Emile . hehe. comey . Other reason why I like this movie because the story was about cook and food . Walau tak gheti masak , suke lah tengok how they prepared the food ! ^_*


Teringin nak tengok Kung Fu Panda . Macam comel je panda tu berkung fu . tapi tak berkesempatan lagi . anyone ada cite ni dalam laptop ????

3) Malay : Lagenda Budak Setan & Nur Kasih The Movie


Untuk kategori malay movie , takde pon feveret movie sangat . Overall jalan cite movie melayu , biase biase je . preditctable . But dua cite aku pilih ni , special sikit . Both love story . NKTM aku tak tengok lagi *outdated again* , tapi aku yakin cite ni akan jadi feveret aku . LBS pulak , kalau Lisa tak berubah wajah pas operation tu boleh tak? kurang feel la bila pelakon lain ambik alih watak ayu . One more , tak suke heronya Farid Kamil . Sorry to say , but I don't like Farid Kamil . Amik Shaheizy Sam okey ??


Tu jela kot serba sedikit movie yang ku jadikan favourite . Banyak lagi sebenarnya . tapi kalau dah banyak , bukan faveret la kan ..?

;Shaheizy & Lisa dalam filem Sekali Lagi akan ditayangkan pada 30 JUNE ini . Nak tengokkk!!!!


********************************************************* 
FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Monday, June 20, 2011

Contest #4: Hitam Putih Itu Retro QILAKIN

Fuhh . Another contest . Di invite dari one of the member from Group Kami Si Blogger . Tajuk contest seperti tertera di atas . hehe . pemalas nak taip balik . Syarat-syarat pertandingan .... just click banner tulisan pink atas tu jugak . :)
dan saya pertaruhkan gambar 

.......
....
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...
....
......
...........


Us .

Nak describe jugak ke gambar ni ? hurmm . Wut else to say , juz love the pic , that moment , and tu gamba saya ye . walaupun gambar dari belakang bontot . oopss . harap boleh diterima la ye . :)
Gambar masa cuti-cuti Singapore . Captured by HidayahHarudin . tengss Dayah ! iloikeeeeeeee ......
Tema contest ni , retro kan ? So aku edit-edit sikit , bagi nampak macam gambar lama yang dah rosak bagai lapuk ditelan dek zaman . Chantek kan?????
Oke , jangan lupe visit blog cik penganjur contest ni dengan menekan banner di atas .
saya juga menge'tag':


********************************************************* 
FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Sunday, June 19, 2011

Day 1: My favourite song.


Day 1: Favourite Song 
Lagu ni sangat popular masa zaman persekolahan aku dulu iaitu lagu Kenangan Terindah by Samsons . Aku suka lagu ni sebab muzik die best & maksud liriknya yang mendalam . Setiap orang mesti ada kenangan terindah betol tak ? Disebabkan suka sangat lagu ni , aku pernah jadikan lagu ni as call me tone (CMT) & tampal lirik lagu ni kat pencil case . Sumpa lawak ! haha.. memang syok sangatlah ni . Jom tengok bait-bait lirik dia yang menyentuh kalbu aku .

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun 
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu...
Kutemukan hidupku
Bagiku...
Kau lah cinta sejati

Ooh...

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan 
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah ...

Dulu selalu bermimpi nak someone nyanyikan lagu ni untuk aku . hahaha. berangan tak sudah ! K la.. jom layan pulak Bam , vokalis Samsons nyanyi lagu ini special untuk korang .. :))))


;dulu minat bams jugak , coz kening dia lebat . ;p

********************************************************* 
FINISH READ IT ? 
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

I love cats!


Assalamualaikum , selamat berhujung minggu . 
Pagi ini , pas bangun tidur , cam biasa mandi , bawak turun baju nak basuh , bukak pintu dapur , sekali tengok anak kucing terbaring meniarap , badan dia kena hurung lalat . Dah mati rasenye . Badan die yang putih tompok hitam , jadi semua hitam . Jatuh longkang kot . Kesiannya . Tu kucing semalam yang aku tengok dia asik meniarap , dua2 kaki belakang dia patah kot . Sebab dia takley bangun & jalan macam biasa . Sedih gila aku tengok . Anak kucing tu ada 2 lagi adik beradik , ibu dia pun ada . Selalu diorang bertiga akan menyusu kat mak kucing . Comey sangat2 . huwaaa..tersentuh aku tau tak bila tengok betapa kasihnya hati mak kucing tu . terus terbayang betapa BODOHnya orang2 kat luar sana yang sesuka hati campak baby yang baru lahir kat tong sampah atau lubang tandas . Eeeeee...rase macam nak tampo tampo tampo je .


Nak suh posing pun taknak .
Okey , emo pulak aku ri ni . Story pasal kucing ni , aku minat gila kat kucing . Tapi kat umah takde bela pun , just ada lah kucing tah datang dari mana , duk menempek belakang umah , tunggu mak aku feed mereka . So , anggap mcm bela gak la diorg . Diorang pun comey comey je . Bagi aku la kan , muka kucing ni sepesen je . Tapi korang jangan nak banding ngan kucing parsi bulu gebu tu . memang la lain . Ni kucing yg bulu tak berapa nak kembang , muka diorang sama je . Pastu diorg miow miow , buat muka cute , adeyh ...hati aku yang sangat lah penyayang ni , rasa nak cium cium je mereka . hehhehee. Ada satu kucing ni , anak kucing gak , tapi bukan adik beradik kucing tadi , ni die sorang je . Tadi amek dia masuk dlm umah , main2 , patu rakam telatah dia dipermainkan aku . Taktau nak kacau gune ape , wayar charger fon pun jadik lah .


video

Okey . That's all . Saje test upload video , first trial . 
So , korang kat luar sana , berbakti lah kepada haiwan-haiwan di luar sana . Tak rugi tau , apatah lagi KUCING yang sangat kiut miut nie ..



;penah terbaca kat blog , jiran dia cukur bulu kucing . sangat biadap okey!




*********************************************************
FINISH READ IT ?
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

30 Things .

Hye all !
Korang bloggers tau tak pasal 30 Things In 30 Days Challenge ini ? Bila ngah bosan bosan , tak idea nak story ape , ok gak kalau share mende ni . Aku dengan ini , mencabar diri aku sendiri untuk menyahut cabaran ni dalam masa 30 hari . *tidak berturut-turut*
Seriously aku tak baca lagi semua 30 benda dlm challenge ni . Tak mencabar lah . Kita go on satu persatu oke ?
So , these all the things that I have to answer if I dare .!
^_*



Day 1 : your favorite song

Day 2 : your favorite movie

Day 3 : your idea for perfect first date

Day 4 : your favorite photograph of your best friend

Day 5 : a picture of something you want to do before you die

Day 6: a photo of an animal you'd love to keep as a pet

Day 7 : your dream wedding

Day 8 : a song that match your mood

Day 9 : a photo of the item you last purchased

Day 10 : a photo of your favorite place to eat

Day 11 : what's in your make up bag?

Day 12 : your current relationship, if single discuss how single life is

Day 13 : a picture of your favorite band or artist

Day14 : a tv show that you're currently addicted to

Day 15 : something that you don't leave the house without

Day 16 : a picture of someone who inspires you

Day 17 : how you hope your future will be

Day 18 : 5 things that irritate ME about opposite/ same sex

Day 19 : What makes you different from everyone else?

Day 20 : the meaning behind your blog name

Day 21 : a photo of something that makes you happy

Day 22 : a letter to someone who hurt you recently

Day 23 : 15 facts about you

Day 24 : a photo of something that means a lot to you

Day 25 : who are you ?

Day 26 : a photo of somewhere you want to go

Day 27 : what kind of person attracts you?

Day 28 : in this past month, what have you learn?

Day 29 : something that you could never get tired of doing

Day 30 : a photograph of yourself today + three good things that happened in the past 30 days


Amacam ? Ade berani ? Jomlah join jugak . Just for fun .
:))))


;sekarang dah guna dashboard baru lah ! interesting . bloggers , nak try jugak , kat draft.blogger.com .











Friday, June 17, 2011

Jom buat coleslaw.

Hello readers!
Wahh .. mesti pelik gila aku post entry bab2 menyediakan makanan ni . Ok , kepada yang belum tahu tu , aku ngaku , dengan rendah diri , aku tak reti masak dan tak pernah masak ,*except masak tanak nasik kat rice cooker atau masak air je la kan .* Maggi pun pernah masak , tapi aku sendiri tak lalu nak makan . huahuahua .. Pendekkan cerita , dua hari semalam aku buat *sekali lagi , buat okey , bukan masak coleslaw . Makanan untuk diet la konon-kononnya . Jom tengok bahan-bahannya dulu :


clockwise: Mayonis Sebenar Lady's Choice , Susu Low Fat Dutch Lady , Salad dan Carrot yang dicincang halus(supposely)
*aku potong salad ngan carrot gedabak besar . hahaha.. takpe2 . first trial .
:)


Dah siap semua bahan-bahannya , langkah seterusnya ..
1) Tapi sebelum salad & carrot tu dicincang, aku celur dulu sekejap , dalam 2-3 minit , untuk ape tah . tapi ibu aku suruh . :)
2) Gaulkan 1 1/2 sudu besar mayonis dengan hirisan sayur tadi .
3) Tuangkan sedikit susu rendah lemak . *kata nak diet , harus rendah lemak okey.*
4) Gaul semua sekali . Pastu sejukkan dalam peti ais .
5) Ciap! Hasilnya....







Tadaaaaaaaaaaaa......




Sila tutup mulut anda daripada berkata apa-apa . Sebarang komen tidak akan dilayan . ;p

Camne ?? Terliur tak ? ke tak lalu ? hahah.. aku mula-mula rasa pun macam pelik je . Maybe sebab salad & carrot tu besar-besar sangat . Tapi habis sampai menjilat jari tau . So , korang apelagi , try kat rumah okey . Do it yourself ! Takpayah dah nak singgah KFC kalau tetibe mengidam coleslaw . Selamat mencuba .


;malam ini , MAHARAJA LAWAK . vote for JOZAN ok! :)))))
;rasa macam
sangat sangat semangat nak belajar masakk ...




*********************************************************
FINISH READ IT ?
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Dean List.

click+CTRL utk lebih tumbesaran

Penantian aku berakhir dengan gembira . Yeayyy ... !!! takdapat sem. 1 , dapat sem ni . Syukur teramat . Tahniah rakan rakan seperjuangan . Walaupun tak segempak mana , ye , aku tahu itu . Kepada Fifi , yang tak jemu ajar aku , ingatkan aku dalam subjek FAR & TAX . Serius , dia sangat baik , sentiasa free bila bila masa aku tanya dia soalan . Alahai , naik malu aku tau . Tapi bak kata orang tua-tua , malu bertanya sesat jalan . So , which one korang nak ? Sesat or malu ? Kepada Izzah jugak , rakan MCC aku . Selalu aku pergi ketuk bilik dia , dia pun naik muak tengok muka aku asik tanya soalan yang sama . hihihi ... Ok , ni hanya permulaan . Ada 6 semester lagi perlu aku tempuh . fuhhh .. semoga semuanya baik baik jugak . Guys ! Congratz again yang dapat good result . Btw , tak semestinya tak dapat dean list , tak cukup baik . Yang penting ilmu yang kita belajar semua tergolong dalam DEEN LIST . Ini yang paling penting . :)



;kepada kamu! saya nak hadiah saya . dari matrix lagi saya tuntut . ;p


*********************************************************
FINISH READ IT ?
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Apa??? Esok???

OKEY . Konon nak deactivate fb for a long long time . tapi selepas kena marah dengan seseorang yang mana dia sangkakan dia kena delete seterusnya block oleh I , terus terpaksa dalam rela activate la balik fb tu . ahha . poyo la kaw ! OKEY . bila bukak je homepage tadi , terpampang ni ...




mula mula baca , biasa je . kot kot diorang nak wat gimik je . disebabkan taknak perasaan tipah tertipu , terus dapat kan by confirmation tru student portal . OKEY . Memang betol . sahih lagi benar .

Final Examination Results for Semester 2 2010/2011 (Degree/Master/PhD) will be sent through email to all students on 17th June 2011. The Final Examination Result can also be accessed beginning 9.00 am, 17th June 2011.


Ha ?? Really ? Tommorrow ? Erk . dah twelve a.m . So , Today ! Kejap lagi , jam 9 pagi nanti result sem 2 aku akan keluar . huh! kata 2 Julai . Tak sempat aku nak berdebar taw . OKEY . apa-apa pun , doakan yang baek baek je esok . Doa semua G-Corp lulus semua subjek dengan first grade . Next update , about my result !

;nasib baik hackers tak hack government punya website hari ni .

*********************************************************
FINISH READ IT ?
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Thursday, June 16, 2011

Contest #3 : [ Anda Bagi Gambar, Prince Bagi RM50!!! ]





Contest lagi !!! Asal semangat aku nak join contest2 ni .. heeee~ nak dapat income sikit sementara menganggur 4bulan kat rumah ni . Itupun kalau menang la kan .. Boleh tak cenggitu ?? hehehe . Contest kali ini dianjurkan oleh mr.prince . Jangan main-main ok . Putera yang anjurkan contest ni . Tapi taktau lah putera raja mana . :) Kalau korang nak join jugak , klik je banner atas tu ok .
Contest ni pun ada kategori-kategori yang dipertandingkan . Kelas kan ?? Ok . Aku buat keputusan nak masuk Kategori Sewaktu Zaman Persekolahan Peruniversitian . Alamak , boleh ke tukar kategori ini mr.prince ? Gambar masa zaman persekolahan takdelah . Almaklum , belum canggih lagi zaman dulu dulu . Takde DSLR . hukhukhukk..
So , aku pertaruhkan gambar hari terakhir semester 2 aku di UiTM bersama bebudak AC2202G dan Lecturer Marketing , Sir Abdul Rahman Abdul Wahab (ARAW) .

the Girls . Peace Pose .
*seorang kumbang interframe tepi tu*


Candid !

the Boyz .
with the best lecturer , even penah kena marah bebudak ni sebab takpakai baju berkolar .
:)

potong saja kek itu
!!!
saya interframe belakang tu . ;p

One whole family of AC2202G . Love you guys !






*********************************************************
FINISH READ IT ?
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Contest #2

Assalamulaikum .

Nak masuk contest lagi . Masa berblogwalking tadi , jumpa satu contest , yang macam senang je nak join . Takpelah . Saja cuba nasib . Syarat-syaratnya seperti dalam banner pooh yang kiut miut atas tu . Kepada lovesfafa , penganjur contest ni , saya pilih kategori blog kemas atau blog cantik ea ? Korang jangan lupe jenguk-jenguk blog lovesfafa ni . Pink kaler jugak .!


*********************************************************
FINISH READ IT ?
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

Adik sayang ayah.



Last night , I watched this movie . The Pursuit of Happyness . Cerita ni sempena hari bapa . Totally about the father that work so hard to bring a perfect life for his son . This movie based on the true story . Entah camne aku boleh melekat duduk depan tv dri pukul 10 smpai 12.30 . *kul 10.30 tuka tv3 tengok ANNISSA* . Jalan cerita sangat sedih . Betapa susahnya seorang bapa berkerja keras mencari duit untuk kesenangan anak dia . Sanggup bersusah payah , pergi sana sini , untuk jual mesin scanner tulang tu . Dalam gambar bawah ni , Chris Gardner lakonan Will Smith , angkut mesin tu untuk dijual kpd pihak perubatan . Tapi tak semua tempat yang dia pergi tu , nak beli mesin dia .

Dari tinggal di sebuah apartment murah , terpaksa pindah ke motel , then kena halau sehingga terpaksa bermalam di tandas stesen kereta api . Ini kisah benar ok . Beruntungnya aku dapat duduk dalam rumah walaupun tak berapa mewah , bukanlah banglo tiga empat tingkat .

Masa aku tengok cerita ni jugak , aku terbayang betapa banyak pengorbanan ayah aku terhadap aku selama 20 tahun membesarkan aku ni . Banyak juga dosa aku kat ayah , merajuk dengan ayah kalau tak dapat benda yang aku nak . Argh !! Semua tu disebabkan terlampau ikut darah muda aku . Cepat memberontak ! Ayah , adik minta maaf . Maaf sangat sangat . Kadang-kadang ayah tanya , adik jawab endah tak endah . Betol kata orang . Seorang ayah itu sanggup jawab berulang kali kepada anaknya waktu kecil dahulu . Tapi apabila anak sudah besar , nak jawab pertanyaan ayah pun , hanya dengan sambil lewa . I don't post this entry for Father's Day . I don't celebrate those nonsense 'day' ! Terlalu mengikut budaya barat . Entri ini hanya untuk menyatakan betapa aku sayang sangat ayah aku !!!


Lepas kehilangan tempat tinggal .

For more information about this movie , click HERE .



;I don't show if I love someone .




*********************************************************
FINISH READ IT ?
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!



Tuesday, June 14, 2011

Baca menggunakan mata hati.


"Saya boleh cakap saya sayang awak dalam masa beberapa saat sahaja . Kalau nak explain kenapa saya sayang awak , mungkin akan mengambil masa berjam-jam . Tapi kalau nak buktikan yang saya sayang awak , saya perlukan seumur hidup saya ."


;I will give u time for all my lifetime
.


Monday, June 13, 2011

The winner is ...



HAZAMA !!!

CONGRATZ TO HIM .

as JUARA AKADEMI FANTASIA 9 .
" Kawwtim..."

menang RM200 000 tue ... banyak woo....! tapi sayang takde kereta pulak tahun ni .

2nd place: LENA
3rd place: FINA
4th place: AZRI




;sapa pulak pemenang Maharaja Lawak & Imam Muda 2011 . vote for JOZAN & IMAM MUDA NAZRUL .
;layan semua reality show . :)




UPDATE


dari kiri : Fina , Lena , Hazama , Azri .

sumber: sini