Friday, December 31, 2010

bubye 2010 , hyehye 2011

Assalamulaikum , salam sejahtera dan salam 1 Malaysia...
*ewahh...formal taw*
Pejam celik pejam celik dah hari terakhir kita dalam tahun 2010 ni . sungguh pantas kan masa berlalu . esok bermulalah another year yang makin mencabar maybe? or yang akan dipenuhi suka , duka , canda , tawa kita semua . macam-macam azam semua orang apabila setiap kali bermula tahun baru . kiranya semangat tahun baru la ni . tapi nanti bila dah sampai suku tahun or pertengahan tahun , semuanya kembali seperti biasa . rutin kebiasaan . hilang semua azam yang diangan2kan . bagi aku , rasanya setiap tahun takdelah azam yang betul2 disemat dalam hati . tapi , entahlah untuk tahun 2011 ni , aku rasa macam nak mulakan 1 azam ni . hasrat yang dah lama sangat2 dipendam . erm...azam apa ea..? ah..biarlah rahsia . kalau boleh , kalau sudah berjaya , baru aku akan cerita kat semua orang . iyela..benda ini pun perlu dilaksanakan dalam 3-4 bulan . baru boleh berjaya . huhh . can't wait ! . hope sangatsangat dapat laksanakannya dengan penuh disiplin . InsyaAllah ... kepada anda-anda yang berazamkan sesuatu , semoga berjaya juge ..!!

As usual , setiap tahun aku dengan keluarga tak pernah pun sambut newyear kat luar . ala..lagipun ini bukan tahun kita . tahun kita Hijrah 1932 taw . ingat tuh ! takpayah la nak berlebih-lebih sambut , kalah orang Yahudi . and rasanya ini last entry untuk tahun 2010.

Sehingga berjumpa lagi .
=)




;esok gerakbalik UiTM...kolej melati...ku merinduimu....
;oppsss...kamu juga...mr. Q...
;))

Wednesday, December 29, 2010

tahniah MALAYSIA.!

menjadi milik......


MALAYSIA!!!
dengan agregat 4-2

and the top scorer award goes to Mohd. Safee Sali (1o)



credit also to the goalkeeper Khairul Fahmi Che Mat (1)


we are the CHAMPION!
MALAYSIA BOLEH!!!

;wahhh.semangat taw..
;tp sygnye asl diorg takpakai bju harimau belang??

Tuesday, December 28, 2010

entri ke-100

Salam.~
at last , tercapai jugak angka 100 entri kat blog aku ni . entri ke-100 ni takde special2 pon . baru dua hari aku jejak malaysia . flight dri bandung sampai KLIA 5.10pm. stay umah aunty aku kat gombak semalam , then bru balik rumah . entri pasal holiday aku kat bandung tu , nnti2 lah aku buat . malass kott .
okey . petang tadi aku ikut ibu pegy sekolah . adelah kena taip2 ckit . and pas dah settle bab taip menaip , aku yang sememangnya sangatlah bosan keluarkan fon camera lalu snap2 picta. hahha.memang takde keje.! okla..layaaannn la foto2 nie .


baju 'Tech Student' tuhh.

pas dah bosan2 snap pic , aku layan main game kat computer dalam bilik my mom . mesti pelik ern takkan la ade game kat pc cikgu kat sekolah .HAHA..guess wut?? aku lah yang masukkan game dalam tu . tapi tak byk. dua je . paradise beach and Nanny Mania Goes to Hollywood . hahha.. dah bwat preparation awal2 dah.
;p

Nanny Mania . pon bosan gak sbnarnye.

;adeyh..malasnya nak kemas bajubaju+bukubuku....
;4days to go. :(

Wednesday, December 22, 2010

testing3.


. FAMILY FIRST .
. raya2010 .
dri kiri: abang . ayah . ibu.
adik . akak

tadaa..my desktop background . motif?? tiada . sajesaje. ;p
bytheway , esok pagipagi gerak gi gombak rumah aunty ct . from there , took a limousin and go to KLIA . Bandunggg.... here we come!!!
;))))

;taksabar nak ber'holiday'. doakan selamat pergi selamat pulang . Amiiiiin...
;i'll miss you. <3

Tuesday, December 21, 2010

orang popular.


Salam.
hari ahad lepas , aq ngan parents aq pegy shahalam . plaza alam sentral to change money from ringgit malaysia to rupiah indonesia . dah alang2 sampai shahalam , my dad decide nak singgah i-city . yela..kan ada konsert ria 2010 malam tuh . and sampai2 je lepas meredah lautan manusia yang sangat ramai , ade la riuh rendah depan aq . upe2nye stacy pass thru depan aq . aq dengan sangat excitednye yang memang sukekan die tegor la. STACY2..hahahhaa..lawak gler . aq siap cuit lengan die. andd she's so cute + kurus + chantek + and2 kecik je.. alahai.. nampak kat tv macam dah berisi . tapi sayangnye aq tak sempat nak keluarkan camera snap pic ngan die . hurmm..takpela..len mse ea..
last2 aq ngan my mom bukan tengok konsert ria tu . tapi ktorg dok tggu artis kat waiting room mereka b4 and after diorg kua nyanyi . kat situ dapat jumpe beberapa lagi artis .. saya begitu teruja sekali lagi dapat tengok secara live ...adira... wahhh... I love her! die pon sangat cute+kecik je..aduhh..jeleznyee.. walaupun terpaksa berhimpit2 , tp puas la dapat jumpe face 2 face . oke2..tamaw ckp pjg2..layan la gamba2 yg tak berapa nak chantek diambil dari phone sony E ku..




akim pon cute jugak!

this is black.;)

he's again.

aizat pun ade......

and....adira!!..see..sangatsangat kecikk... <3 her.

;takde gmba aq ngan diorg..hehhe..speechless actually. ;p
;besh je. nyanyi2 den org ske rmai2 snap pic..
jad orang fofularr..

Monday, December 20, 2010

LBS lagi.

Salam.
okey . ada entri sebelum2 ni aq ada review pasal filem Lagenda Budak Setan . and aq teringin sangat nak baca novelnye . so......tadaaaa.. saya dah dapat pun novel LBS nih . dari my brother yang keje kat MPH . bukan senang taw. sebab 1 malaysia kehabisan stok novel nie tambah pulak dengan masalah pencetakan nya and bla bla blaa...

what ever it is , aq enjoy bce novel nih . jalan cte die tak klise mcm cte2 cinta keluaran alaf21 . kisah
kasyah & ayu .
N me
Qasha & Aten..
ahakzz..

"no women no cry..."kasyah.

; finally ley upload pic gne google chrome.

saya nak...

s
a
y
a


n
a
k
k


u
p
d
a
t
e



b
l
o
g
....


TAPI...


b
r
o
a
d
b
a
n
d


a
s
a
l



l
e
m
b
a
b
?
?

and

t
a
k
l
e
y


u
p
l
o
a
d


p
i
c


..

why ea??

Friday, December 17, 2010

kenapa ye??

I hve a question for you . kenape ye kalo kte tak knl seseorang tu , kte add dia kat facebook? why?? OMG! I didn't know you guys . asal la nak add aq . menyemak friend request aq jela . kalau ade mutual friend skalipun , blom tntu aq knl kaw , N kaw knl aq . korang add2 , pastu do nothing . what for!?? arggghh... plsss sangatsangat.. stay away fr my fb k . huh!

;SANGAT TERANG SANGAT JELAS . OKEYY?

UiTM . result and dot dot dot

Salam.
after bberapa bulan menyepi kn diri , kini ku kembali .yeayyy..ntah npe mlm tadi , emosiku sangattt tak stabil ,*after that incident . sampai 2pg aq takley lelapkan mata . pyela pkir mcm2 . then mse tu terase nk luahkn semuanye kat belog kesygnku nie . rindunyeee... ahh..just forget about it . bnda dah lps . N know you should change! IT A MUST!!!

UiTM.as all know , aicehh hehe.. aq now further study kat UiTM..ala uni terbesarrr di M'sia tuh . cawangan shahalam . plsss la sape2 pasni dun ask me again kat mne i study . aihhh...tak peka langsung..hahaha.. now ku tgh menghabiskan sisa2 cuti sem 1 ku di rumah . anyway on 23dec, i'll fly to Bandung, Indonesia . for holiday . ini mmg cuti hujung tahun btol2 nie . heee~ with my mom&dad , aunty ct , kaklong(aunty ct's daughter), uncle mad N her wife(aunty bedah) .

result.yuppp.result sem 1 ku dah keluarrr..AND!! saya tak dapat pon Dean List.huhuh.. my pointer was 3.35. ckit ern.. bukan lah satu permulaan yang baek . but still alhamdulillah . azam aq next sem , tanak study last minute . must always make a short note . jgn lengah2 . yesss..pray for me , k.. and one more nak gtaw , jpa dah masukk . yuhuuu...beshnye rse ade dwet beribu2 dlm acc ern.;)))
okey..daaa...~

;miss him so much okeyy! ^_^
;result:most important , takde kne repeat!
;time internet laju , tanak plak update . aihhh..

Friday, August 27, 2010

Thanx Allah.


; kne la study lebiyh la pasni . xde alasan kesempitan wang.hurmmm..
; maaf . gamba x clear.
;)))))

Saturday, July 31, 2010

A trip.

Lawatan Industri ke Jabatan Akauntan Negara
Putrajaya.
29 Julai 2010 / Khamis
Anjuran SMF Perakaunan.
;))))





My Groupmate (G).

Sunday, June 20, 2010

The Bachelor of Accountancy programme.

The BACHELOR of ACCOUNTANCY programme is divided into EIGHT semesters with emphasis of inter-disciplinary approach to accounting.


SEMESTER 01
Principles of Accounting I
Info. & Communication Technology
Economics
Introduction to Statistics
College English
Tamadun Islam & Asia I
Co-Curriculum 1

SEMESTER 02
Principles of Accounting 2
Cost and Management Accounting
Taxation I
Business Management
E-Commerce
Communication & Negotiation in the Workplace
Co-Curriculum 2

SEMESTER 3
Financial Management
Taxation 2
Management Theories and Practices
Commercial Law
Auditing

SEMESTER 4
Financial Reporting I
Management Accounting & Control
Public Sector Accounting
Quantitative Business Analysis
Reading for Academic Purpose
Tamadun Islam & Asia 2
Third Language I

SEMESTER 05
Financial Reporting 2
Advanced Taxation
Corporate Law
Mgt. Accounting & Performance Evaluation
Managerial Economics
Elective 1
Third Language 2

SEMESTER 06
Financial Reporting 3
Accounting Information System
Business Ethics
Company Secretarial Practice
Speech Communication
Third Language 3
Elective 2

SEMESTER 07
Practical Training

SEMESTER 08
Accounting Theory & Practice
Advanced Auditing
Corporate Finance
Accounting System Analysis & Design
Strategic Management

List of elective courses
Elective 1
Advanced Public Sector Accounting
Organizational Behaviour
Human Resource Management
Marketing Services
Education Psychology

Elective 2
International Accounting
Internal Auditing
Risk Management
Malaysia Futures & Option
International Financial Management


;pergghhh...8semester . equal to 4yrs . wahhh...so long !

Impianku.

Syukur alhamdulillah . Selepas setahun tadika , setahun darjah 1 tumpang , 6 tahun sekolah rendah , 5 thn sekolah menengah , setahun matrik , akhirnya aku akan menempatkan diri ku di menara gading . Sekejap je masa berlalu . Aku masih ingat saat pertama kali menjejakkan kaki di darjah satu ; bertukar sekolah ke teknik KL ; mendaftarkan diri di matrik Perlis . Semuanya masih jelas terbayang dalam fikiranku . Dan kini , insyaAllah pd tanggal 27 Jun 2010(AHAD) , aku akan mendaftar sebagai siswi UiTM Shah Alam dalam bidang PERAKAUNAN@ACCOUNTING . Sungguh tak pernah aku jangka semudah ini laluan yang Allah berikan . Tapi aku masih takut jika laluan ku di U nanti berliku-liku . Ku mohon sahabat2 ku mendoakan yang terbaik untuk diriku . Amiiiin..

;rse msih tak mampu nk survive kat U..huwaa......;(

Saturday, June 19, 2010

LBS.



17.05.2010
Suria KLCC
Finally ! dapat gak tgok cte nih . besh!! 5*
*advantage kt nme heronye..ngee~
TAPI! nak novelnya . mesti lagi best sbb cte kat filem ni pendek sangat . tak puas .





;awk, jom carik novel ni . awk blnje.;)

2nd award.



tadaa.. this is 2nd award for my blog . ngeh3.. dianugerahkan oleh FARAH NURAZRINA. mekasih manyak2 ea farah . tu jela ern. huhu..

;yayy..dah tengok cite budak setan . i LIKE !!

Friday, June 11, 2010

PIALA DUNIA.



Piala Dunia FIFA 2010 dah bermula . aku semestinya takkan amik port seperti juge piala2 bolasepak yg ade di Malaysia . bukan aku anti sangat bolasepak nie , tapi mmg takley masuk la . duk menghadap dpn tv selama 90minutes equal to one and half hour , hanya semata-mata nak tgok pemain jaringkan gol. ahh..tak kuasa.. tu tk tambah lg ngan masa tambahan . aihh...buang masa je . sorry la ea . kalo match final ke ley layan lagi . abez game, terus tau sape menang . tol tk ? :) dah tu tengok sejam , lom tentu ade gol . lainlah kalo netball . men sekajap je. then, baling baling baling, masukkan . GOAL! ngeee~ walaupun negara kita tk layak masuk piala ni, tp ern, sambutannya wahhh.....hebatt.. memang tk dapat sangkal lagi Yahudi akan cuba memesongkan kita melalui 3S ; sport , song , sex . apatah lg bagi orang yg tk kuat iman macam aku . huhhh..... so, negara mane ek rase2nya bwk balik piala emas bwh nie? jom tengok 12julai nanti..;)


Thursday, June 10, 2010

Kenapa?

Kenapa?


Kenapa sakitkan hati orang lain kalau diri taknak disakiti?


Kenapa tak tutup aurat sedangkan mengaku Islam?


Kenapa perlu bising kalau senyap itu menenangkan?


Kenapa selalu meminta jika tak pernah memberi?


Kenapa sering mengata tentang orang lain walhal diri tidak juga sempurna?


Kenapa senang terpengaruh sedangkan punya pendirian sendiri?


Kenapa dunia tak ambil tindakan ke atas rejim Israel Laknatullah?


Kenapa wujudnya entri ini???


Sama-samalah kita fikirkan..

Jangan tengok pada siapa yang menyampaikan, tengok pada apa yang disampaikan.

dikala ku keBOSANan.

Hola.
Tag ni aku jumpa setelah melompat dari satu ke satu blog yang lain. Walhal tak kenal pun sape owner blog tue. Layan je la..lalalalal..~

1. Apa yang akan anda buat kalau anda tahu ada kawan yang tikam anda dari belakang?

saya akan cuba jauhkan diri dari dia. kalau dah tikam dari belakang, bukan kawan namanya. tak layak dibuat kawan!

2. Enam orang di hati anda?

~Ayah
~Ibu
~Abang
~Kakak
~Q
~Liyana Omar

3. Anda rasa anda comel?

HAHA. sometimes ade gak rasa camtu..wekk2..=p

4. Single or taken?

taken..maybe..huhuhu..

5. Blog yang anda suka?

semua yang ada dalam senarai bloggers kat tepi blog saya.^_^
saya suka membaca.

6. Adakah bilik anda kemas setiap hari?

ofcourse! bangun je tidur, kemas katil penting ye kawan2..;)
then sapu2 sikit.
kemas ape yang patut.

7. Lagu terakhir yang anda dengar?

Benci Bilang Cinta.

8. Last text message?

Q:alamak..clap2..hehheheh..men2 jela.

9. Last phone call?

him again.

10. Hari terakhir anda menangis?

Last two day tak silap.

11. Five fevret colour

PINK number one!
Cream.
Light Blue
BLACK
red


12.Orang terakhir ber'ym'?

Nur Liyana Omar.

13. Game pling anda suke?

semua layan. rollercoaster rush. spa mania. paradise beach.

14. Apa perasaan anda jawab tag ini?

biasa je. tak fun sangat pon. sekadar mengisi kekosongan.

15. Anda rasa tag ini best?

TAK!

16. Tag lagi sepuluh orang.

Siapa yang nak, just take it k.:)
no charge.

saya dah tahu.

KURANGKAN MESEJ!

so, everything gonna be ok.

Saturday, May 22, 2010

'tanggun'

Baru tadi aku tengok cite 'My Girl'. huhu.mesti korang nak kata aku ketinggalan. memang aku baru je nak tengok cite tu. time cite tu tengah hot dulu, aku tak tengok pun. And aku tertarik kat one part tu, Yoo-rin nyanyi lagu 'Tanggun' *bunyinye cmtu la.* yang bermaksud 'tentulah'. Comel je dengar dia nyanyi nak hiburkan hati Gong-chan.
'ahh...tanggun soo'
Adakah kau rinduiku? Tentulah!

Adakah kau fikirkan ku? Tentulah!

Aku cintaimu, kau cintaiku.

tanggun.tanggun.tanggun.

Adakah kau sukai ku? Tentulah!

Adakah kau cintaiku? Tentulah!
Aku cintaimu, kau cintaiku.

tanggun.tanggun.tanggun.

Jangan berubah hati selama-lamanya, tentulah.
Aku sukai mu, aku sukai mu.

Adakalanya resah, adakalanya letih.

Sila ingat aku yang tersenyum di sisimu.

Adakalanya sedih, adakalanya sunyi.

Sila ingat aku sentiasa menemani di sisimu...

arhh..sweetnya lagu ni. Kalau dengar dalam malay, tak best sangat la. Kena dengar Yoo-rin nyanyi..;)

.

Tuesday, May 18, 2010

Boys! take note.



;#8 and #10, please BOLD it.:)

Pass with Flying Colors.

fuhh..Alhamdulillah..sume dah terjawab.
lengkap sudah perjuangan selama 38minggu aku di KMP.
aku macam tak percaya aku mampu laluinya dengan berjaya.
Syukur.
kepada kawan2 ku yang berjaya, tahniah!
yang kurang berjaya, takpe, mungkin takde rezeki sekarang. mana tau di universiti nanti.. who's know, right?

;Q demam. cian dye. sayu je dgr sore dye.:(
;gembira dlm sedih.

Monday, May 10, 2010

Gen-11 KMP.

Salam.
Hari ini kemasukan pelajar lepasan SPM 09 ke matrikulasi. adik katil aq (di TIKL), Nadia pun check-in kt matriks perlis hari ini. ikut jejak langkah aq..hehehhe.. memang sekejap je mase berlalu. aq ingat lagi setahun yang lepas (11may), ktorg Gen-10 daftar kt KMP. waktu tu rase tak sabar nak mulakan hidup baru. mcm2 kowt aq lalui kat KMP tu. canda+tangis+ketawa+duka aq rase. N sekarang, semua tinggal kenangan. kenangan manis. yupp..manis!!! ;)
to nad; all the bez study kat sane. teachers KMP semua best.. tak tipu!.. belajar la elok2. jangan byk main2..,bkn xley main2 taw!..hikhikhikhik... anda semua GEN-11 Kolej Matrikulasi Perlis.. go go chaiyokkkk!!!!

Saturday, May 8, 2010

1st Award.


wahh...beautiful blogger.. beauty ke?? huhuh.. anyway thanx to mr. Nizam for the award. like it.!;)

;not in mood actually. bodo.bodo.bodo. sorry to say.

Tuesday, May 4, 2010

Bonda.

Setiap saat ku lalui hidupku bersamamu ibunda,
Ku rasakan ketenangan dan kenyamanan,
Menyusahkan dirimu menjadi kebiasaan,
Namun kau tetap tersenyum riang.

Saat ku masih kecil,
Ku ganggu tidurmu dengan tangisan nakal ku,
Ku sibukkan harimu dengan merawatku,
Namun kau tak pernah mengeluh.

Dan disaat ku beranjak remaja,
Di saat ku sedang mencari jati diriku,
Kau selalu hadir dengan ketegasanmu,
Yang kau balut kasih sayang dan cinta kepadaku.

Namun saat ku beranjak dewasa,
Aku mengecewakanmu,
Ku musnahkan impianmu,
Namun kau tetap tersenyum padaku.

Padahal ku tahu hatimu menangis,
Kau begitu hebat bunda,
Kau biarkan hatimu menangis,
Hanya kerana kau tak mahu melihat diriku bersedih.

Melihat diriku terpukul dengan kegagalanku mewujudkan impianmu,
Dari kecil hingga dewasa tak pernah sekalipun permintaanku kau abaikan,
Dan keinginanku selalu kau kabulkan,
Namun satu impianmu tak bisa kuwujudkan,
Maafkan aku bunda.

Ya ALLAH…
Panjangkanlah umur bundaku,
Kerana ku masih membutuhkannya,
Ku ingin mewujudkan impiannya,
Walau diriku pernah mengecewakannya.

Ya ALLAH...
Hambamu memohon kepadamu,
Jikalau engkau memanggil bundaku tercinta,
Ku mohon padamu Ya Rabbi,
LindungiLah bunda dari api siksamu,
Seperti dia melindungiku selama ini.

Dia membesarkanku dengan izinmu,
Dan disaat kau panggil bundaku,
Kumohon izinmu Ya Rabbi,
Untuk bundaku memasuki syurgamu.



;aihh..tah npe mood mlm nie sayu je. hurmm. t'sentuh bce ni. byk dosa ku terhadap ibu t'cinta...:(

*sumber iluvislam.com

Adam.

Adam,
Kau tercipta untukku,
Tulang rusukku ada padamu,
Janganlah kau sakiti akan diriku,
Belailah aku dengan sikap kesabaranmu.

Adam,
Kau tercipta untukku,
Sayangilah aku,
Bimbinglah akan daku,
Aku wanita lemah ingin seorang pembimbing akan diriku.

Adam,
Kau tercipta untukku,
Jika suatu hari nanti takdir menentu,
Kita akan bersatu menuju kejalan lurus yang satu dengan akad nikah yang jitu.

Adam,
Jika suatu hari ajal maut menunggumu,
Ku redha dengan ketentuan itu,
Ku pasti ada hikmah di sebalik ujian yang berlaku,
Kerana diriku sudah dibimbing oleh mu.


*sumber iluvislam.com

Friday, April 30, 2010

MYSPACE or FACEBOOK??

Salam.

kali nie aq nk sntuh pasal 2 mnde alah tuh. mespes or fesbuk. ingt lg mle2, dlu, aq dip'knlkn dgn mespes wktu form 2 kalo x slap. jaffnie yg ajar aq psl mnde tu. dlu excited la sgt2 nye. then skrg lak, musim facebook. aq x brpe ske sgt fesbuk nie..xde privacy. ape yg kte komen ngn org len, kwn2 len ley bce..huhuu..xley nk pasang bykk..hahahaha....tadelaa..men2 je. mrh die kang..oppss...=p mcmane org skrg ketagih fesbuk, aq tetap prefer mespes. N now, aq byk on mespes blik dri fesbuk. xtau r..rse mcm dh xde ati nk bukak fb tuh.. mgkin xde sbb or ade tp aq xnkla korg tau..huhhh...biarla..mls la nk terase2 aje...

kt mespes lak, aq dh connect blik ngn membe mse aq kt dato' harun dlu (f.1-f.3). syokk la sembng ngn diorg........msing2 dh nmpk more matured. yg laki, dh xde nk usik2 sgt. bez je sembng2 ngn die... die agk rpt la dgn aq..penah slow talk ngn die psl somethng tyme form 3.. hope aq ngn die x loss contact lg.. hurmmm..



;Q kje skunk. ouh miz him a lot!
;esok g 'house warming' abg yon(cousin) kt pj..yeyyy..mkn.mkn.mkn...=p

Thursday, April 29, 2010

seram ke?


selesai sudah aq isi mse yg sgt t'luang menonton 2 filem seram melayu . Santau ngan Niyang Rapik. ape yg buat aq nk tgok filem nie ek..haha...tade pe2 pun. sje searching kt youtube, then tgok ade filem nie, tgok jela.. overall dua2 cte hmpir sme je.. kisah kne buatan org ats sbb dengki N nk bls dendam. biase je jln ctenye..xdela seram sgt. ape2 pun aq tetap tgok wktu siang. xberani gk r nk tgok mlm2..hehehee...=p


next showing,
Duhai Si Pari-pari
Jin Notti
Myspy

;mule menyukai lakonan Shaheizy Sam.. ;)
;lyn cte melayu...so?????
;credits to youtube.com

Wednesday, April 28, 2010

segalanya.

I am thinking of you
In my sleepless solitude tonight
If it's wrong to love you
Then my heart just won't let me right
Cause I've drowned in you
And I won't pull through
Without you by my side
I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight
Baby can you feel me
Imagining I'm looking in your eyes
I can see you clearly
Vividly emblazoned in my mind
And yet you're so far
Like a distant star
I'm wishing on tonight
I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight
I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight
Give my all for your love
Tonight...

Tuesday, April 27, 2010

mom.


today 27th April.
my MOM birthday.
Happy Birthday IBU..
adik syg ibu sgt2!!!!

Monday, April 26, 2010

tikl.


Saturday, April 24, 2010

kemas.kemas.kemas.



*before*


*academic award in secondary skewl*



*memory of tikl*
*after*

::byk lg actually xkms.byk kowt brg tah2 pe..adoiiiii......


Hooperz.



HOOPERZ mengisahkan kehidupan tujuh remaja yang menganggotai sukan bola jaring untuk pasukan kolej mereka. Mereka gagal beraksi cemerlang di gelanggang kesan masalah peribadi masing-masing hinggakan sukar bekerjasama sebagai satu pasukan. Hooperz dianggotai Atylia yang mempunyai kecacatan lengan tetapi antara pemain yang cekap menjaringkan gol untuk pasukannya.

Ketua pasukan Hooperz, Zulaikha pula sentiasa berusaha untuk menyatukan pemain pasukannya sementara si penjaga gol iaitu Arzwar sering dihantui kelibat anak kecil yang muncul dalam hidupnya. Saidatul, Sue, Nino dan AJ juga mempunyai kisah hidup mereka tersendiri.

Filem yang mengisahkan gelagat tujuh gadis yang punya personaliti berbeza namun dihimpunkan dalam sebuah pasukan bola jaring yang dinamakan Hooperz. Filem yang dilakonkan oleh Intan Nor Saina, Melissa Maureen Rizal, Anita Baharom, Juliana Evans, Dawn Jeremiah, Akma, Nur Zazleen Zulkafli, Adibah Nor dan Amy Mastura jelas menarik perhatian memandangkan barisan pelakon yang dipertaruhkan mempunyai karisma tersendiri di dalam bidang lakonan ini.



************


nk tgok kowt filem
nie... about netball..hurmm..tapela..tgu kat youtube or tv je la..hahhaha..ley x mcm tue.??:) tp aq kua ritu a day b4 tayangnnye..isy...syg tol.. aq mnt gler netball. smpai kaki aq sakit smpai skrg effect dri jatuh tyme men kt TIKL 2thun lps. huhuh... byk r kenangan ngn netball nie. my mom coach netball mse muda2 dlu..N player also. so, diturunkn kpd my sis N me.! mse sek.ren, femez r men ni. anak cikgu la katakan.. tp msok sek.men, kureng ckit..byk pesaing kottt..hikhikhihk....k la..tu je nk story....kalo de mse, pgy sni http://www.hooperzthemovie.com/

Friday, April 23, 2010

birthday!



H.A.P.P.Y B.I.R.T.H.D.A.Y

NORFARAHIN MOHD JAMIL

Swweeeeeeeetttttttt 19


~wish u owez epy wif ur beloved family N person!
~jgn nakal2..=p
~owez take care dearr....
~luv u!
~frenship till the end!
K









O










S









O











N









G










K











A











N

Thursday, April 22, 2010

=)




film review.


Phil (Carell) and Claire Foster (Fey) are a sensible, loving couple with two kids and a house in suburban New Jersey. The Fosters have their weekly “date night” – an attempt at re-experiencing the spice of the dates of yesteryear, involving the same weekly night out at the local Teaneck Tavern. Their conversations quickly drift from barely-date talk to the same chore-chat they have at the dinner table at home. Exhausted from their jobs and kids, their dates rarely end in fore- or any other kind of play, let alone romance.

After seeing two of their best friends – another married couple with kids in suburban New Jersey – split apart from living the same life they themselves lead, Phil and Claire begin to fear what may lie ahead: a state of bland indifference and eventual separation.

In an attempt to take date night off auto-pilot, and hopefully inject a little spice into their lives, Phil decides a change of plans is in order: take Claire into Manhattan to the city’s hottest new restaurant. The Fosters, however, don’t have reservations. Hoping to be seated sometime before the clock strikes twelve, they steal a no-show couple’s reservations. What could it hurt? Phil and Claire are now the Tripplehorns.

poster

The real Tripplehorns, however, it turns out, are a thieving couple who are being hunted down by a pair of corrupt cops for having stolen property from some very dangerous people. Forced on the run before they’ve even finished their risotto, Phil and Claire soon realize that their play-date-for-parents has gone hilariously awry, as they embark on a wild and dangerous series of crazy adventures to save their lives. . . and their marriage.


~~~~~~~~~~~~~~~~

aq tgok film nie smlm kua ngn Q kt sunway. bez gk la cte nieh..psl................korg bce sniri la ek sinopsis ats tue.

part yg paling aq gelak bsr, tyme diorg nk lari dri org jht . diorg nek kete then b'tembung ngn taxi. taxi tu melekat ngn kete diorg.hahahhaa..lwk gler part tu... k. tgok la sniri bru bez..