Sunday, June 19, 2011

I love cats!


Assalamualaikum , selamat berhujung minggu . 
Pagi ini , pas bangun tidur , cam biasa mandi , bawak turun baju nak basuh , bukak pintu dapur , sekali tengok anak kucing terbaring meniarap , badan dia kena hurung lalat . Dah mati rasenye . Badan die yang putih tompok hitam , jadi semua hitam . Jatuh longkang kot . Kesiannya . Tu kucing semalam yang aku tengok dia asik meniarap , dua2 kaki belakang dia patah kot . Sebab dia takley bangun & jalan macam biasa . Sedih gila aku tengok . Anak kucing tu ada 2 lagi adik beradik , ibu dia pun ada . Selalu diorang bertiga akan menyusu kat mak kucing . Comey sangat2 . huwaaa..tersentuh aku tau tak bila tengok betapa kasihnya hati mak kucing tu . terus terbayang betapa BODOHnya orang2 kat luar sana yang sesuka hati campak baby yang baru lahir kat tong sampah atau lubang tandas . Eeeeee...rase macam nak tampo tampo tampo je .


Nak suh posing pun taknak .
Okey , emo pulak aku ri ni . Story pasal kucing ni , aku minat gila kat kucing . Tapi kat umah takde bela pun , just ada lah kucing tah datang dari mana , duk menempek belakang umah , tunggu mak aku feed mereka . So , anggap mcm bela gak la diorg . Diorang pun comey comey je . Bagi aku la kan , muka kucing ni sepesen je . Tapi korang jangan nak banding ngan kucing parsi bulu gebu tu . memang la lain . Ni kucing yg bulu tak berapa nak kembang , muka diorang sama je . Pastu diorg miow miow , buat muka cute , adeyh ...hati aku yang sangat lah penyayang ni , rasa nak cium cium je mereka . hehhehee. Ada satu kucing ni , anak kucing gak , tapi bukan adik beradik kucing tadi , ni die sorang je . Tadi amek dia masuk dlm umah , main2 , patu rakam telatah dia dipermainkan aku . Taktau nak kacau gune ape , wayar charger fon pun jadik lah .


video

Okey . That's all . Saje test upload video , first trial . 
So , korang kat luar sana , berbakti lah kepada haiwan-haiwan di luar sana . Tak rugi tau , apatah lagi KUCING yang sangat kiut miut nie ..



;penah terbaca kat blog , jiran dia cukur bulu kucing . sangat biadap okey!




*********************************************************
FINISH READ IT ?
PLEASE CLICK MY ADS NUFFNANG . MILLION THANX !!!

0 LOVE♥:

Post a Comment